Nieuws

 • Collectieve zorgverzekering 2019 VGZ

  (12-11-2018)

  Heeft u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u gebruik maken van een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering. Avres heeft hierover afspraken gemaakt met VGZ. Inwoners uit Giessenlanden, Molenwaard, Gorinchem, Leerdam en Zederik kunnen zich aanmelden. Inwoners uit Lingewaal en Vianen kunnen zich niet aanmelden voor de polis Avres- VGZ 2019.

  Voordelen VGZ GemeentePakket:

  • Een extra lage premie voor de basisverzekering en aanvullende verzekering
  • U krijgt veel vergoed, onder andere brillen, fysiotherapie en tandarts
  • Geen medische selectie; iedereen mag deelnemen ongeacht zijn of haar gezondheid

  Uw inkomen mag niet meer bedragen dan (netto exclusief vakantiegeld):

  Alleenstaande tot 21 jaar €    280,45
  Alleenstaande van 21 jaar of ouder € 1.136,08
  Alleenstaande ouder van 21 jaar of ouder € 1.394,50
  Gehuwden/samenwonenden van 21 jaar of ouder € 1.622,97
  Alleenstaande AOW-gerechtigde leeftijd € 1.278,43
  Gehuwden/samenwonenden AOW-gerechtigde leeftijd € 1.747,83

  Uw eigen vermogen mag niet hoger zijn dan:

  Mensen zonder fiscale partner € 21.330
  Mensen met fiscale partner € 42.660

  Premie 2019:

  De premie is € 133,67  (pakket compleet)  of € 148,07 (incl. meeverzekeren van het eigen risico).

  Aanvragen?
  Wilt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering? Meldt u zich dan aan voor 31 december 2018 via www.gezondverzekerd.nl.

 • Opening Avres locatie in Leerdam

  (16-10-2018)

  Maandagochtend 15 oktober opende Avres de nieuwe werklocatie aan de Industrieweg in Leerdam. SW-medewerker Nisrien Sofi knipte samen met manager Jeroen van de Star het lint door, geholpen door wethouders Bruggeman en Donker. Zo gaven zij het startsein voor het werken op de tweede kleinschalige Avres locatie, in de woonomgeving van de circa 35 SW-medewerkers.

 • Project EVA (Educatie voor Vrouwen met Ambitie) sluit af met succes:

  (15-10-2018)

  15 Vrouwelijke statushouders maken volgende stap

  Het is donderdag 11 oktober. In de ontmoetingsruimte van FynesFitness in Gorinchem komen 15 Syrische en Marrokaanse vrouwen bij elkaar om project EVA af te sluiten. Het project, met als doel empowerment van vrouwelijke statushouders, is een succes gebleken. Saar Spanjaard, directeur Avres, op de bijeenkomst: “Mooi om te zien dat de vrouwen vol ambitie en vol plannen zitten. Zij zijn een voorbeeld voor elkaar en voor anderen.”

  Lees verder
 • Groot afscheidsfeest van Avelingen-West

  (13-10-2018)

  Vrijdag 12 oktober was het groot feest bij Avres: de SW-collega’s namen officieel afscheid van het gebouw op Avelingen-West waar we ruim 30 jaar hebben gewerkt. Het was een feest waar we nog lang over na zullen praten. Het zogenoemde Avelingenfest was een prachtige avond met eten, drinken en muziek. En als knallend afscheid een prachtige vuurwerkshow.

  Het gebouw op de Avelingen-West is begin dit jaar verkocht. De collega’s van Avres werken steeds meer bij ondernemers op de werkvloer of op kleinere beschutte locaties verdeeld over de regio.

 • Noodopslag Montapacking bij Avres

  (28-09-2018)

  Donderdag 27 september woedde een flinke brand bij Montapacking in Molenaarsgraaf. Gelukkig vielen er geen gewonden. Ook de Avres mensen, die op detacheringsbasis bij Montapacking werken, zijn in orde.

  Het pand van Montapacking kan als verloren worden beschouwd. Om Montapacking de helpende hand te bieden, stelt Avres tijdelijk de loods bij locatie Meerkerk beschikbaar als noodopslag. Lees hier meer >

 • Extra geld zwemlessen A-diploma voor ouders met laag inkomen

  (21-09-2018)

  Ouders met een laag inkomen kunnen vanaf dit schooljaar een geldbedrag krijgen voor zwemlessen voor hun kinderen. Het gaat om een bedrag van € 350,- per kind per jaar. Het geld dat hiervoor nodig is, komt van de gemeenten in de regio. Ouders die gebruik willen maken van dit geldbedrag, doen hiervoor een aanvraag bij Stichting Leergeld.

  Lees verder
 • Informatiebijeenkomst op 27 september 2018 voor inwoners uit Gorinchem

  (18-09-2018)

  Avres organiseert samen met diverse partners uit Gorinchem een informatiemiddag over diverse gratis activiteiten en diensten.

 • Extra bijdrage voor sport, cultuur en onderwijs

  (31-08-2018)

  Bij Avres kunt u een jaarlijkse bijdrage aanvragen om te besteden aan sport, cultuur en onderwijs.
  U hoeft deze bijdrage niet elk jaar opnieuw aan te vragen als uw inkomen en situatie hetzelfde blijft.
  Avres zal er dan voor zorgen dat u de jaarlijkse bijdrage automatisch ontvangt.
  Op 31 augustus heeft de uitbetaling van deze jaarlijkse bijdrage voor 2018 plaatsgevonden.

  Lees hier meer over deze regeling.

 • Nieuw bij Avres: infokaarten

  (05-07-2018)

  Graag geven wij u duidelijke informatie over onze dienstverlening.

  Zodoende hebben we dan ook de uitkeringsbedragen, onze minimaregelingen en de mogelijkheden bij financiële problemen voor u samengevat.

  Lees verder
 • Nieuwe normbedragen bijstand bekend

  (28-06-2018)

  De nieuwe normen voor de bijstand per 1 juli 2018  zijn bekend gemaakt.

  De bijstandsnormen worden twee keer per jaar, op 1 januari en op 1 juli, aangepast.

 • Reist u naar het buitenland? Geef uw vertrek aan ons door

  (01-06-2018)

  Als u een bijstandsuitkering ontvangt mag u maximaal vier weken per jaar naar het buitenland. U kunt uw vertrek en terugkomst bij ons melden met uw DigiD.

 • Spreekuur Rozenobel: gratis advies dichtbij huis

  (29-05-2018)

  Sinds kort kunnen Gorcummers met allerlei vragen terecht op het gratis inloopspreekuur in de Rozenobel. Over hoe je lastige formulieren invult bijvoorbeeld. Of wat je het beste kunt doen met een stapel rekeningen die maar groter lijkt te worden. En ook wie tips wil over het omgaan met opgroeiende kinderen kan er aankloppen. Kortom: iedereen die wel wat hulp kan gebruiken om zijn of haar huishouden draaiende te houden, is van harte welkom in de Rozenobel. Binnenlopen kan iedere donderdag van 9.00 tot 11.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

  Lees verder
 • Vrouwelijke statushouders vergroten kansen op arbeidsmarkt

  (28-05-2018)

  Vorige week zijn we met FynesFitness met het programma EVA gestart: Educatie voor Vrouwen met Ambitie. Dit programma geeft vrouwelijke statushouders de handvatten een opleiding te volgen of (vrijwilligers) werk te doen. Dat vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt.
  Vaardigheden als lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden zijn nodig om de stap naar (vrijwilligers)werk of opleiding te kunnen zetten. Die vormen dan ook een belangrijk onderdeel van het EVA programma. Daarnaast verkennen de vrouwen hun toekomstmogelijkheden, ontwikkeling en mogelijke zelfstandigheid. Bijzonder aan de EVA aanpak is daarnaast de aandacht voor een gezonde leefstijl.

  Lees verder
 • Gezamenlijke locatie Attema en Avres geopend

  (18-05-2018)

  Attema en Avres openden op vrijdag 18 mei een gezamenlijke bedrijfslocatie aan de Schelluinsestraat in Gorinchem. Ton de Hoog (directeur Attema) en Saar Spanjaard (directeur Avres) openden op symbolische wijze de deur naar een krachtige samenwerking in een nieuw gezamenlijk pand, door tegelijkertijd een krachtstroomstekker in een haspel te steken. Dit deden zij onder luid applaus van de aanwezigen, waaronder veel medewerkers van beide organisaties. Na de officiële opening was er gelegenheid de nieuwe locatie uitgebreid te bekijken. Vooral de tientallen medewerkers die nu nog op Avelingen-West werken, waren erg benieuwd naar hun nieuwe werkplek.

  Lees verder
 • Avres huurt locatie in Leerdam

  (17-04-2018)

  Avres heeft een kleinschalig locatie voor werkplekken voor SW-medewerkers in Leerdam gevonden. Directeur Saar Spanjaard is enthousiast: “Deze locatie heeft voldoende ruimte om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een fijne werkplek te bieden waar ze kunnen ontwikkelen. Een goed gelegen locatie met voldoende ruimte voor onze SW-medewerkers, consulenten en samenwerkingspartners.”

  Lees verder
 • Pand Avelingen-West verkocht

  (29-03-2018)

  Aansluitend op de vergadering van het Algemeen Bestuur van Avres op 29 maart tekenden voorzitter Bart Bruggeman en directie Stigterstaal, Lex Smaal en Gerben Cozijnsen het koopcontract. Avres is blij met de verkoop van het pand op Avelingen-West. Het maakt de weg vrij voor de concretisering van onze visie: onze SW-medewerkers zoveel mogelijk werkzaam bij ondernemers op locatie. En voor wie meer begeleiding nodig heeft, werkplekken op kleinere locaties in de eigen woonomgeving.

  Lees verder
 • Gezamenlijke bedrijfslocatie Attema en Avres

  (21-03-2018)

  “Efficiënt productieproces én meer aandacht voor ontwikkeling van mensen”

  Attema en Avres geven hun samenwerking een unieke nieuwe invulling: aan de Schelluinsestraat openen de producent en het leerwerkbedrijf een gezamenlijke bedrijfslocatie. Hier krijgt Attema de volledige verantwoordelijkheid voor een efficiënt productieproces, terwijl Avres zich volledig focust op de begeleiding en ontwikkeling van mensen. Een win-winsituatie waar beide organisaties hoge verwachtingen van hebben.

  “Attema en Avres werken al jarenlang samen als opdrachtgever en leverancier”, vertelt Manager Werk Gert-Jan Toonen van Avres. “In ons eigen gebouw voeren we in het verlengde van Attema’s productieproces montage en inpakwerkzaamheden uit. Maar eigenlijk zijn wij geen productiebedrijf; het is onze taak om mensen te ontwikkelen. In deze nieuwe constructie doet iedereen precies waar hij goed in is: Attema gaat over het productieproces, de logistiek en de planning, terwijl Avres zich bezighoudt met de ontwikkeling van de mensen op de ruim 60 arbeidsplaatsen.”

  Lees verder
 • Schilderkandidaten leren basisvaardigheden in oefenwoning

  (14-03-2018)

  Effectief opleidingstraject dankzij onderlinge samenwerking
  Maandag 5 maart vond de kick-off plaats van een opleidingstraject, waarin acht deelnemers in korte tijd basisvaardigheden van het schildersvak leren. Het betreft een diverse goep met medewerkers uit de sociale werkvoorziening en mensen met een uitkering, waaronder enkele statushouders. Met een doelgerichte training van vijf weken vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. Avres organiseert dit traject met samenwerkingspartners SW Vastgoed Verbetering en Meestersgilde.
  Het praktijkdeel van deze training vindt plaats in enkele leegstaande woningen van Poort6 aan de D.F. Pauwstraat in Gorinchem. De deelnemers aan het traject ontvingen tijdens de kick-off symbolisch de sleutels van de leegstaande woningen uit handen van de vier betrokken partijen.

  Lees verder
 • Dubbeldam neemt poedercoating Avres over

  (07-03-2018)

  Dubbeldam Groep in Schelluinen en Avres werken al jaren naar tevredenheid met elkaar samen. Die samenwerking breiden we nu verder uit: Dubbeldam neemt onze  afdeling poedercoating over. Op dinsdag 6 maart ondertekenden Elisabeth van Leeuwen, plaatsvervangend voorzitter Algemeen Bestuur Avres, en Dianne Netten, commercieel directeur Dubbeldam, hiervoor de samenwerkingsovereenkomst.

  Lees verder
 • Huurcontract Meerkerk getekend

  (16-02-2018)

  Donderdag 15 februari ondertekenden Bart Bruggeman, voorzitter Avres en de heer van Leeuwen, verhuurder, het huurcontract voor de toekomstige werkomgeving voor ambtenaren in Meerkerk. Saar Spanjaard, directeur Avres is verheugd: “Een gezamenlijke werkplek voor onze ambtenaren helpt om onze dienstverlening nog verder te integreren met andere lokale partijen.”

  Lees verder
 • Jaaropgave 2017 nu online beschikbaar

  (07-02-2018)

  De jaaropgave 2017 kunt u online opvragen via Mijn Avres, rechtsboven aan deze pagina. Inloggen doet u met DigiD. Op de jaaropgave staat een overzicht van uw uitkeringsgegevens. U kunt de jaaropgave bijvoorbeeld gebruiken om uw belastingaangifte te doen of om toeslagen aan te vragen.

 • Avres verhuist

  (12-01-2018)

  Kleinere werklocaties, dienstverlening dichterbij bewoners

  Het Algemeen Bestuur stemde donderdag met een grote meerderheid in met de huisvestingsplannen van Avres. In Meerkerk wordt een pand aangehuurd dat voldoende ruimte biedt voor 150 van onze ambtenaren. Het pand op de Avelingen 2-6 wordt in de verkoop gezet. Voorzitter Bart Bruggeman is verheugd: “Met deze maatregelen zetten we een belangrijke stap om de visie van Avres verder te concretiseren.”

  Lees verder
 • Avres: trots op succesvol G-toernooi Proxsys Cup

  (08-01-2018)

  Op donderdagmiddag 4 januari vond in sporthal De Oosterbliek een bijzonder zaalvoetbaltoernooi plaats; het G-toernooi van de Proxsys Cup, het grootste zaalvoetbaltoernooi in de regio. In de diverse teams schitterden tal van Avres medewerkers; één van de redenen voor Avres om dit toernooi te sponsoren. We zijn er namelijk ontzettend trots op dat veel van deze sporters bij Avres werken

  Lees verder
 • Verheij Integrale groenzorg neemt deel opdrachten van Avres groen over

  (02-01-2018)

  Verheij Integrale groenzorg neemt per 1 januari 2018 een aantal groenonderhoudscontracten van Avres over. Verheij biedt binnen deze contracten een aantal medewerkers en deelnemers aan ontwikkelingstrajecten van Avres een werkplek. De bedrijven combineren zo de groene expertise van Verheij met onze expertise op het gebied van begeleiding van mensen met een beperking of anderszins afstand tot regulier werk. Per 1 januari 2018 gaan we met Verheij een overeenkomst aan, die we op 21 december 2017 ondertekenden.

  Lees verder
 • Avres gaat pand Avelingen-West verkopen

  (01-12-2017)

  Het Algemeen Bestuur heeft donderdag 30 november ingestemd met de verkoop van het pand op Avelingen-West. Het is een oud gebouw dat te groot wordt voor het aantal SW-medewerkers dat hier nog werkt op beschutte werkplekken. Daarbij vraagt het veel investeringen voor onderhoud.

  Ontwikkelen naar werk

  Avres ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om zich te ontwikkelen door begeleiding naar passend werk, inkomensondersteuning en/of coaching bij financiële moeilijkheden. Maatwerk staat hierbij voorop. Hiervoor wordt dienstverlening steeds dichter bij de eigen woonomgeving georganiseerd. Dat vraagt om andere huisvesting: diverse kleinere locaties in de regio waar SW-medewerkers passend werk vinden en waar cliënten geholpen kunnen worden.

  Lees verder
 • Aandacht voor huisvesting: passende werkplekken in de regio

  (01-11-2017)

  Avres helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om zich te ontwikkelen door begeleiding naar passend werk of coaching bij financiële moeilijkheden. Maatwerk staat hierbij voorop. Hiervoor wordt dienstverlening steeds dichter bij de eigen woonomgeving georganiseerd. Dat vraagt ook om andere huisvesting voor Avres: diverse kleinere locaties in de regio waar SW-medewerkers passend werk vinden. En een centraal verzamelgebouw voor stafmedewerkers met een vergader- en trainingslocatie.

  Lees verder
 • Hans Freije uit Dagelijks Bestuur van Avres

  (10-10-2017)

  Wethouder Hans Freije (Gorinchem) heeft vandaag bekend gemaakt uit het Dagelijks Bestuur van Avres te stappen. Hij blijft wel lid van het Algemeen Bestuur van Avres. Het bestuur is verrast door dit besluit en begrijpt de argumenten die Freije hiervoor gebruikt ook niet. De bestuurders van de overige gemeenten distantiëren zich hier dan ook nadrukkelijk van. Zij prijzen juist de voortvarendheid waarmee Avres anticipeert op de ontwikkelingen waarmee de organisatie en de betrokken gemeenten te maken hebben.

 • Hardinxveld-Giessendam en Avres nemen het advies provincie over de uittreding over

  (21-09-2017)

  Gorinchem/ Hardinxveld-Giessendam, 20 september 2017 – Avres en Hardinxveld-Giessendam hebben beide besloten zich neer te leggen bij het advies van de provincie over de uittreding van Hardinxveld-Giessendam. De deelnemende gemeenten stemmen gezamenlijk in met de uittredingsvoorwaarden. Met de uitspraak komt er een einde aan een onzekere periode. Bart Bruggeman, voorzitter Avres en burgemeester van Hardinxveld-Giessendam Dirk Heijkoop: “Belangrijk, want we willen ook in de toekomst goed samenwerken. Zo kunnen we inwoners en ondernemers in de regio optimaal blijven bedienen.”

  Lees verder
 • Uitspraak in beroepszaak Hardinxveld-Giessendam en Avres

  (07-07-2017)

  Het college van Gedeputeerde Staten heeft een uitspraak gedaan in de beroepszaak tussen gemeente Hardinxveld-Giessendam en Avres. Gedeputeerde Staten geeft Avres opdracht een nieuw besluit te nemen over de uittreding van Hardinxveld-Giessendam uit Avres. De uittreedsom is vastgesteld op € 1.894.000. Met daarbij de kanttekening dat een verrekening van de reserves nog volgt.
   

  Lees verder
 • Wijzigingen doorgeven

  (01-06-2017)

  U ontvangt een uitkering van Avres? Dan is het belangrijk dat u ons informeert over wijzigingen in uw situatie.

  Lees verder
 • Vrijlating op inkomsten uit werk

  (02-05-2017)

  U heeft inkomsten uit werk, bent ouder dan 27 jaar en u ontvangt een aanvullende uitkering op grond van de Participatiewet of de Ioaw/Ioaz? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een inkomstenvrijlating.

  Lees verder
 • Nieuwe website officieel in gebruik genomen op de Fenexpo

  (18-04-2017)

  Vandaag lanceerde Avres deze nieuwe website tijdens de Fenexpo Businessdagen in Gorinchem.

  Lees verder
 • Welkom op de nieuwe website

  (05-04-2017)

  Hartelijk welkom op de nieuwe website van Avres, het Werk-Leerbedrijf in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden!
  Voor werkzoekenden én werkgevers. Met informatie over werken, leren en mogelijkheden voor (tijdelijke) financiële ondersteuning.

  Lees verder
Archief