Nieuws

 • Nieuwe uitkeringsbedragen

  (01-07-2020)

  Elk jaar wijzigt de hoogte van de uitkeringen.

  De hoogte van uw uitkering vanaf 1 juli kunt u hier vinden.

 • SITY Academy: de korte route naar een technisch beroep

  (11-06-2020)

  Het bedrijfsleven in de regio vraagt steeds meer om werknemers met technische vaardigheden. Reden voor voor ons om met Da Vinci College, School & Bedrijf en Stichting Behouden Vaart 'SITY Academy' op te zetten. SITY Academy biedt korte, praktijkgerichte opleidingstrajecten. “De eerste acht deelnemers hebben inmiddels een praktijkopleiding elektra met succes afgerond. Een opleiding die we samen met bedrijven in de regio hebben opgezet. Zo zijn we er zeker van dat de deelnemers ook daadwerkelijk de vaardigheden leren, waar het bedrijfsleven om vraagt.”, vertelt onze collega Rudy-Jan van Zenderen, één van de initiatiefnemers van SITY Academy.

  Lees verder
 • Verlenging Tozo regeling levensonderhoud

  (01-06-2020)

  Het kabinet besloot in maart een tijdelijke, versoepelde regeling in te stellen voor zelfstandig ondernemers die door de corona-crisis in de problemen komen. De regeling is bedoeld om u financieel te ondersteunen, zodat u uw bedrijf kunt voortzetten. Deze uitkering vult uw inkomen uit uw bedrijf of zelfstandig beroep aan tot het sociaal minimum. De regeling kon in eerste instantie voor maximaal drie maanden toegekend worden. Besloten is om de Tozo regeling te verlengen tot en met 30 september 2020.  

  Lees verder
 • Tozo regeling voor zelfstandig ondernemers (waaronder zzp)

  (06-04-2020)

  Op dinsdag 17 maart werd bekend dat het kabinet een tijdelijke, versoepelde regeling instelt voor zelfstandig ondernemers die door de corona-crisis in de problemen komen. De regeling is bedoeld om u  financieel te ondersteunen, zodat u uw bedrijf kunt voortzetten. Avres voert deze regeling uit voor de zelfstandig ondernemers die woonachtig zijn in de gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden.

  Lees verder
 • Avres dienstverlening tijdens corona-crisis

  (17-03-2020)

  We passen deze weken onze dienstverlening aan. We volgen daarin de richtlijnen van het RIVM. Veel medewerkers werken vanuit huis. Ook vermijden we persoonlijk contact waar mogelijk. Natuurlijk zorgen we ervoor dat we onze belangrijkste werkzaamheden blijven uitvoeren.

  Avres zorgt er voor dat:

  • we uitkeringen en salarissen op tijd betalen
  • we belangrijke afspraken laten doorgaan, maar dan per telefoon
  • het budgetbeheer van schuldhulpverlening doorgaat
  Lees verder
 • Avres treft maatregelen rondom Coronavirus

  (12-03-2020)

  De verspreiding van het coronavirus in ons land raakt steeds meer ons werk en dagelijks leven. Desondanks garandeert Avres dat onze dienstverlening door blijft gaan.
  Wel nemen we een aantal ingrijpende maatregelen. Dit is uit voorzorg. Gelukkig is tot op heden geen van onze medewerkers besmet geraakt met het corona-virus. 

  Lees verder
 • Heeft u recht op een inkomenstoeslag?

  (05-03-2020)

  De individuele inkomenstoeslag is een extra geldbedrag dat u kunt krijgen, als u al langere tijd een laag inkomen heeft. We betalen deze inkomenstoeslag eens per jaar uit. Op 3 maart heeft de uitbetaling plaatsgevonden voor het jaar 2020.
  De inkomenstoeslag is € 350,00 als u alleenstaand bent, € 450,00 als u een alleenstaande ouder bent en € 500,00 voor een gezin.Nog geen inkomenstoeslag aangevraagd, maar al wel langere tijd een laag inkomen?

  Lees hier meer over deze regeling.

 • Avres opent locatie in Vianen

  (20-02-2020)

  Voor een gesprek over werk, uitkering of hulp bij financiële problemen, kunnen inwoners van Vianen voortaan terecht aan de Voorstraat 45. Vanuit dit pand bieden we deze dienstverlening aan inwoners van dit deel van de gemeente Vijfheerenlanden.Op woensdag 19 februari gaf wethouder Cees Taal hiervoor het officiële startsein. Hij deed dit samen met burgemeester Sjors Fröhlich, die het startsein gaf voor WIJIJ; het regionaal arbeidsmarktplatform, waarmee we het pand aan de Voorstraat delen.

  Lees verder
 • Cliëntenraad Avres zoekt nieuwe leden in Molenlanden en Gorinchem

  (30-01-2020)

  Op dit moment is er plaats voor nieuwe raadsleden uit de gemeenten Gorinchem en Molenlanden. De Cliëntenraad Avres houdt toezicht op de correcte uitvoering van diensten, wet- en regelgeving uitgevoerd door Avres. De Clientenraad zoekt enthousiaste mensen die vanuit hun betrokkenheid, interesse en/of persoonlijke ervaringen als lid van de cliëntenraad een bijdrage kunnen leveren.

  Lees verder
 • Jaaropgave 2019 nu online beschikbaar

  (16-01-2020)

  De jaaropgave 2019 kunt u online opvragen via ' Mijn Avres' . Vervolgens selecteert u ' Mijn Inkomen' . Inloggen doet u met DigiD. Op de jaaropgave staat een overzicht van uw uitkeringsgegevens. De jaaropgave is bijvoorbeeld te gebruiken om belastingaangifte te doen of om toeslagen aan te vragen.

 • Ondersteuning voor inwoners voormalig gemeente Vianen per 1-1-2020 door Avres

  (20-12-2019)

  Avres neemt per 1 januari 2020 de dienstverlening over van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) aan inwoners van de voormalige gemeente Vianen. Woont u in Vijfheerenlanden? Dan kunt u voortaan bij Avres terecht voor hulp op het gebied van werk, inkomensondersteuning en schulddienstverlening.

  Ondersteuning aanvragen

  Avres heeft sommige zaken iets anders geregeld dan WIL. Was u in 2019 klant bij WIL? Dan heeft u daarover een brief ontvangen van WIL en Avres. Wilt u ondersteuning aanvragen, die u nu nog niet krijgt? Op onze website leest u hoe u dat doet. Klik op de links hieronder voor informatie over het aanvragen van:

 • Collectieve zorgverzekering VGZ 2020

  (15-11-2019)

  VGZ heeft een collectieve zorgverzekering speciaal voor mensen met een laag inkomen. Avres heeft hierover afspraken gemaakt met VGZ.

  Meer informatie kunt u hier lezen. Aanmelden kan tot 31-12-2019  via www.gezondverzekerd.nl.

 • Nieuwbouw Landsinghof van start

  (13-09-2019)

  We zijn gestart met de bouw van een nieuw pand bij de Landsinghof in Giessenburg. Dit pand biedt straks volop ruimte en mogelijkheden voor mensen in de regio die in het groen (willen) werken. Dat was reden voor een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 13 september. Medewerkers van de kwekerij en de groenploegen verzamelden zich rond het bouwterrein en onze bestuurder Lizanne Lanser sloeg de symbolische eerste paal in de grond.

  Lees verder
 • Extra bijdrage voor sport, cultuur en onderwijs

  (02-09-2019)

  Bij Avres kunt u een jaarlijkse bijdrage aanvragen om te besteden aan sport, cultuur en onderwijs.
  U hoeft deze bijdrage niet elk jaar opnieuw aan te vragen als uw inkomen en situatie hetzelfde blijft.
  Avres zal er dan voor zorgen dat u de jaarlijkse bijdrage automatisch ontvangt.
  Op 2 september heeft de uitbetaling van de jaarlijkse bijdrage voor 2019 plaatsgevonden.

  Lees hier meer over deze regeling.

 • Nieuwe afdeling Drukkerij Mooi biedt ontwikkelkansen voor medewerkers Avres

  (22-07-2019)

  Drukkerij Mooi in Gorinchem breidt hun dienstverlening uit en dat biedt kansen voor mensen die wij vanuit Avres begeleiden en bemiddelen. Daarom ondertekenden Gerrit Bunschoten (eigenaar Drukkerij Mooi) en onze directeur Saar Spanjaard donderdag 18 juli een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Dit met het oog op nog meer ontwikkeling in de toekomst.

  Lees verder
 • Vermogen collectieve zorgverzekering foutief weergegeven op website van Avres

  (28-06-2019)

  De collectieve zorgverzekering  is er voor mensen met een inkomen tot 120% van de geldende bijstandsnorm. Het vermogen moet lager zijn dan € 21.330,00 ( alleenstaande (ouder)) of € 42.660,00 (gehuwd/samenwonend). De vermogensgrens stond tot mei 2019 foutief op de website van Avres vermeld. Er stond namelijk “Uw vermogen  is niet hoger dan toegestaan voor de bijstand”.

  Onze excuses hiervoor. Mensen die op basis van deze foutieve informatie de collectieve verzekering hebben opgezegd maar wel recht hadden worden verzocht om contact op te nemen met Avres.

 • Eritrese statushouders werken aan toekomst op de arbeidsmarkt

  (04-06-2019)

  Elf Eritrese statushouders namen deel aan de training Toekomstvisie. SamenDoen en Avres organiseerden deze training samen en ondersteunen de deelnemers hierna verder op hun weg naar een baan. De training werd gegeven door Binyam Andebrhan van Nieuwlander, een collectief van ervaringskundige trainers. Samen met enkele bruggenbouwers uit de regio werkten de deelnemers tijdens deze training aan een concreet individueel toekomstplan.

  Lees verder
 • Jaarlijkse bijdrage voor de extra kosten bij een ziekte of handicap

  (03-05-2019)

  Als u een laag inkomen heeft, dan kunt een bijdrage krijgen voor de extra kosten die u moet maken voor uw ziekte of handicap of die van uw kinderen. Klik hier voor meer informatie over deze regeling.
  U hoeft deze bijdrage niet elk jaar opnieuw aan te vragen als uw inkomen en situatie hetzelfde blijft. Avres zal er dan voor zorgen dan u de jaarlijkse bijdrage blijft ontvangen.

  Op 3 mei heeft de uitbetaling van de jaarlijkse bijdrage voor 2019 plaatsgevonden.

 • Werken in de Lingeloods

  (21-03-2019)

  Maandag was onze eerste werkdag vanuit de LingeLoods in Gorinchem. Het gebouw aan de Spijkse Poort biedt werkruimte voor ruim 100 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De medewerkers zijn blij: Het gebouw is licht en ruimtelijk en heeft de herkenbare Avres uitstraling. Met deze verhuizing zijn ook de laatste medewerkers uit het gebouw aan de Avelingen-West vertrokken.

 • Nieuw Avres bestuur van start

  (20-02-2019)

  We hebben een nieuw bestuur, als gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Op vrijdag 15 februari vond de eerste vergadering in de nieuwe samenstelling plaats. Met elkaar gaat dit zeskoppig bestuur verder op de ingezette koers. Kersverse voorzitter Lizanne Lanser kijkt er uit naar uit om met haar collega-wethouders de volgende stappen te zetten in de doorontwikkeling van Avres: “Met Avres willen we mensen een zinvol bestaan bieden, door hen te betrekken in het arbeidsproces. Om dat nog beter gestalte te geven is het van belang dat we blijven inzetten op samenwerking in het hele sociale domein met bedrijven en gemeenten in de regio.”

  Lees verder
 • Heeft u recht op een inkomenstoeslag?

  (04-02-2019)

  De individuele inkomenstoeslag is een extra geldbedrag dat u kunt krijgen, als u al langere tijd een laag inkomen heeft. Deze toeslag is vooral bedoeld voor het kopen van apparaten, zoals een koelkast of een wasmachine. Maar u mag de toeslag ook aan iets anders uitgeven of sparen. We betalen deze inkomenstoeslag eens per jaar uit. Op 4 februari heeft de uitbetaling plaatsgevonden voor het jaar 2019. De inkomenstoeslag is € 350,00 als u alleenstaand bent, € 450,00 als u een alleenstaande ouder bent en € 500,00 voor een gezin. Nog geen inkomenstoeslag aangevraagd, maar al wel langere tijd een laag inkomen?

  Lees hier  meer over deze regeling.

 • Dienstverlening Avres in 2019 in fusiegemeenten

  (12-12-2018)

  Per 1 januari 2019 fuseren een aantal gemeenten in onze regio. Giessenlanden en Molenwaard vormen samen Molenlanden. Lingewaal gaat op in de gemeente West Betuwe, samen met buurgemeenten Geldermalsen en Neerijnen. Leerdam en Zederik vormen samen met Vianen de gemeente Vijfheerenlanden.

  Verandering dienstverlening Avres verschilt per gemeente

  De fusies kunnen leiden tot veranderingen voor de inwoners van deze gemeenten. Wat er verandert in de dienstverlening van Avres verschilt per gemeente. Daarom leggen we het hier per gemeente uit.

  Lees verder
Archief