Nieuws

 • Werken in de Lingeloods

  (21-03-2019)

  Maandag was onze eerste werkdag vanuit de LingeLoods in hartje Gorinchem. Het gebouw aan de Spijkse Poort biedt werkruimte voor ruim 100 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De medewerkers zijn blij: Het gebouw is licht en ruimtelijk en heeft de herkenbare Avres uitstraling. Met deze verhuizing zijn ook de laatste medewerkers uit het gebouw aan de Avelingen-West vertrokken.

 • Nieuw Avres bestuur van start

  (20-02-2019)

  We hebben een nieuw bestuur, als gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Op vrijdag 15 februari vond de eerste vergadering in de nieuwe samenstelling plaats. Met elkaar gaat dit zeskoppig bestuur verder op de ingezette koers. Kersverse voorzitter Lizanne Lanser kijkt er uit naar uit om met haar collega-wethouders de volgende stappen te zetten in de doorontwikkeling van Avres: “Met Avres willen we mensen een zinvol bestaan bieden, door hen te betrekken in het arbeidsproces. Om dat nog beter gestalte te geven is het van belang dat we blijven inzetten op samenwerking in het hele sociale domein met bedrijven en gemeenten in de regio.”

  Lees verder
 • Jaaropgave 2018 nu online beschikbaar

  (07-02-2019)

  De jaaropgave 2018 kunt u online opvragen via ' Mijn Avres' . Vervolgens selecteert u ' Mijn Inkomen' . Inloggen doet u met DigiD. Op de jaaropgave staat een overzicht van uw uitkeringsgegevens. De jaaropgave is bijvoorbeeld te gebruiken om belastingaangifte te doen of om toeslagen aan te vragen.

 • Heeft u recht op een inkomenstoeslag?

  (04-02-2019)

  De individuele inkomenstoeslag is een extra geldbedrag dat u kunt krijgen, als u al langere tijd een laag inkomen heeft. Deze toeslag is vooral bedoeld voor het kopen van apparaten, zoals een koelkast of een wasmachine. Maar u mag de toeslag ook aan iets anders uitgeven of sparen. We betalen deze inkomenstoeslag eens per jaar uit. Op 4 februari heeft de uitbetaling plaatsgevonden voor het jaar 2019. De inkomenstoeslag is € 350,00 als u alleenstaand bent, € 450,00 als u een alleenstaande ouder bent en € 500,00 voor een gezin. Nog geen inkomenstoeslag aangevraagd, maar al wel langere tijd een laag inkomen?

  Lees hier  meer over deze regeling.

 • Avres kijkt terug op een mooi G-toernooi Proxsys Cup

  (05-01-2019)

  Op vrijdagmiddag 4 januari vond in sporthal De Oosterbliek een bijzonder zaalvoetbaltoernooi plaats; het G-toernooi van de Proxsys Cup, het grootste zaalvoetbaltoernooi in de regio. In een aantal teams schitterden ook Avres medewerkers; één van de redenen voor Avres om dit toernooi te sponsoren. We zijn er namelijk ontzettend trots op deze sportieve medewerkers.

  Lees verder
 • De bijstandsnormen per 1 januari 2019

  (02-01-2019)

  Elk half jaar wijzigt de hoogte van de uitkeringen op basis van de Participatiewet.

  De hoogte van uw uitkering vanaf 1 januari kunt u hier teruglezen.

 • Avres neemt afscheid van eerste algemeen bestuur

  (20-12-2018)

  Vandaag namen we, voorafgaand aan de tijdens de laatste vergadering van het algemeen bestuur van dit jaar, afscheid van onze bestuursleden van het eerste uur. Directeur Saar Spanjaard dankte de bestuurders en blikte terug op een intensieve periode waarin Avres haar nieuwe koers en vorm vond.  “Er is veel goed werk verricht en daar mag een bestuur ook best eens voor erkend worden.”

  Lees verder
 • Dienstverlening Avres in 2019 in fusiegemeenten

  (12-12-2018)

  Per 1 januari 2019 fuseren een aantal gemeenten in onze regio. Giessenlanden en Molenwaard vormen samen Molenlanden. Lingewaal gaat op in de gemeente West Betuwe, samen met buurgemeenten Geldermalsen en Neerijnen. Leerdam en Zederik vormen samen met Vianen de gemeente Vijfheerenlanden.

  Verandering dienstverlening Avres verschilt per gemeente

  De fusies kunnen leiden tot veranderingen voor de inwoners van deze gemeenten. Wat er verandert in de dienstverlening van Avres verschilt per gemeente. Daarom leggen we het hier per gemeente uit.

  Lees verder
 • Collectieve zorgverzekering 2019 VGZ

  (12-11-2018)

  Heeft u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u gebruik maken van een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering. Avres heeft hierover afspraken gemaakt met VGZ. Inwoners uit Giessenlanden, Molenwaard, Gorinchem, Leerdam en Zederik kunnen zich aanmelden. Inwoners uit Lingewaal en Vianen kunnen zich niet aanmelden voor de polis Avres- VGZ 2019.

  Lees verder
 • Opening Avres locatie in Leerdam

  (16-10-2018)

  Maandagochtend 15 oktober opende Avres de nieuwe werklocatie aan de Industrieweg in Leerdam. SW-medewerker Nisrien Sofi knipte samen met manager Jeroen van de Star het lint door, geholpen door wethouders Bruggeman en Donker. Zo gaven zij het startsein voor het werken op de tweede kleinschalige Avres locatie, in de woonomgeving van de circa 35 SW-medewerkers.

 • Project EVA (Educatie voor Vrouwen met Ambitie) sluit af met succes:

  (15-10-2018)

  15 Vrouwelijke statushouders maken volgende stap

  Het is donderdag 11 oktober. In de ontmoetingsruimte van FynesFitness in Gorinchem komen 15 Syrische en Marrokaanse vrouwen bij elkaar om project EVA af te sluiten. Het project, met als doel empowerment van vrouwelijke statushouders, is een succes gebleken. Saar Spanjaard, directeur Avres, op de bijeenkomst: “Mooi om te zien dat de vrouwen vol ambitie en vol plannen zitten. Zij zijn een voorbeeld voor elkaar en voor anderen.”

  Lees verder
 • Groot afscheidsfeest van Avelingen-West

  (13-10-2018)

  Vrijdag 12 oktober was het groot feest bij Avres: de SW-collega’s namen officieel afscheid van het gebouw op Avelingen-West waar we ruim 30 jaar hebben gewerkt. Het was een feest waar we nog lang over na zullen praten. Het zogenoemde Avelingenfest was een prachtige avond met eten, drinken en muziek. En als knallend afscheid een prachtige vuurwerkshow.

  Het gebouw op de Avelingen-West is begin dit jaar verkocht. De collega’s van Avres werken steeds meer bij ondernemers op de werkvloer of op kleinere beschutte locaties verdeeld over de regio.

 • Noodopslag Montapacking bij Avres

  (28-09-2018)

  Donderdag 27 september woedde een flinke brand bij Montapacking in Molenaarsgraaf. Gelukkig vielen er geen gewonden. Ook de Avres mensen, die op detacheringsbasis bij Montapacking werken, zijn in orde.

  Het pand van Montapacking kan als verloren worden beschouwd. Om Montapacking de helpende hand te bieden, stelt Avres tijdelijk de loods bij locatie Meerkerk beschikbaar als noodopslag. Lees hier meer >

 • Extra geld zwemlessen A-diploma voor ouders met laag inkomen

  (21-09-2018)

  Ouders met een laag inkomen kunnen vanaf dit schooljaar een geldbedrag krijgen voor zwemlessen voor hun kinderen. Het gaat om een bedrag van € 350,- per kind per jaar. Het geld dat hiervoor nodig is, komt van de gemeenten in de regio. Ouders die gebruik willen maken van dit geldbedrag, doen hiervoor een aanvraag bij Stichting Leergeld.

  Lees verder
 • Informatiebijeenkomst op 27 september 2018 voor inwoners uit Gorinchem

  (18-09-2018)

  Avres organiseert samen met diverse partners uit Gorinchem een informatiemiddag over diverse gratis activiteiten en diensten.

 • Extra bijdrage voor sport, cultuur en onderwijs

  (31-08-2018)

  Bij Avres kunt u een jaarlijkse bijdrage aanvragen om te besteden aan sport, cultuur en onderwijs.
  U hoeft deze bijdrage niet elk jaar opnieuw aan te vragen als uw inkomen en situatie hetzelfde blijft.
  Avres zal er dan voor zorgen dat u de jaarlijkse bijdrage automatisch ontvangt.
  Op 31 augustus heeft de uitbetaling van deze jaarlijkse bijdrage voor 2018 plaatsgevonden.

  Lees hier meer over deze regeling.

 • Nieuw bij Avres: infokaarten

  (05-07-2018)

  Graag geven wij u duidelijke informatie over onze dienstverlening.

  Zodoende hebben we dan ook de uitkeringsbedragen, onze minimaregelingen en de mogelijkheden bij financiële problemen voor u samengevat.

  Lees verder
 • Nieuwe normbedragen bijstand bekend

  (28-06-2018)

  De nieuwe normen voor de bijstand per 1 juli 2018  zijn bekend gemaakt.

  De bijstandsnormen worden twee keer per jaar, op 1 januari en op 1 juli, aangepast.

 • Reist u naar het buitenland? Geef uw vertrek aan ons door

  (01-06-2018)

  Als u een bijstandsuitkering ontvangt mag u maximaal vier weken per jaar naar het buitenland. U kunt uw vertrek en terugkomst bij ons melden met uw DigiD.

 • Spreekuur Rozenobel: gratis advies dichtbij huis

  (29-05-2018)

  Sinds kort kunnen Gorcummers met allerlei vragen terecht op het gratis inloopspreekuur in de Rozenobel. Over hoe je lastige formulieren invult bijvoorbeeld. Of wat je het beste kunt doen met een stapel rekeningen die maar groter lijkt te worden. En ook wie tips wil over het omgaan met opgroeiende kinderen kan er aankloppen. Kortom: iedereen die wel wat hulp kan gebruiken om zijn of haar huishouden draaiende te houden, is van harte welkom in de Rozenobel. Binnenlopen kan iedere donderdag van 9.00 tot 11.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

  Lees verder
 • Vrouwelijke statushouders vergroten kansen op arbeidsmarkt

  (28-05-2018)

  Vorige week zijn we met FynesFitness met het programma EVA gestart: Educatie voor Vrouwen met Ambitie. Dit programma geeft vrouwelijke statushouders de handvatten een opleiding te volgen of (vrijwilligers) werk te doen. Dat vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt.
  Vaardigheden als lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden zijn nodig om de stap naar (vrijwilligers)werk of opleiding te kunnen zetten. Die vormen dan ook een belangrijk onderdeel van het EVA programma. Daarnaast verkennen de vrouwen hun toekomstmogelijkheden, ontwikkeling en mogelijke zelfstandigheid. Bijzonder aan de EVA aanpak is daarnaast de aandacht voor een gezonde leefstijl.

  Lees verder
 • Gezamenlijke locatie Attema en Avres geopend

  (18-05-2018)

  Attema en Avres openden op vrijdag 18 mei een gezamenlijke bedrijfslocatie aan de Schelluinsestraat in Gorinchem. Ton de Hoog (directeur Attema) en Saar Spanjaard (directeur Avres) openden op symbolische wijze de deur naar een krachtige samenwerking in een nieuw gezamenlijk pand, door tegelijkertijd een krachtstroomstekker in een haspel te steken. Dit deden zij onder luid applaus van de aanwezigen, waaronder veel medewerkers van beide organisaties. Na de officiële opening was er gelegenheid de nieuwe locatie uitgebreid te bekijken. Vooral de tientallen medewerkers die nu nog op Avelingen-West werken, waren erg benieuwd naar hun nieuwe werkplek.

  Lees verder
Archief