Nieuws

 • Nieuwbouw Landsinghof van start

  (13-09-2019)

  We zijn gestart met de bouw van een nieuw pand bij de Landsinghof in Giessenburg. Dit pand biedt straks volop ruimte en mogelijkheden voor mensen in de regio die in het groen (willen) werken. Dat was reden voor een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 13 september. Medewerkers van de kwekerij en de groenploegen verzamelden zich rond het bouwterrein en onze bestuurder Lizanne Lanser sloeg de symbolische eerste paal in de grond.

  Lees verder
 • Extra bijdrage voor sport, cultuur en onderwijs

  (02-09-2019)

  Bij Avres kunt u een jaarlijkse bijdrage aanvragen om te besteden aan sport, cultuur en onderwijs.
  U hoeft deze bijdrage niet elk jaar opnieuw aan te vragen als uw inkomen en situatie hetzelfde blijft.
  Avres zal er dan voor zorgen dat u de jaarlijkse bijdrage automatisch ontvangt.
  Op 2 september heeft de uitbetaling van de jaarlijkse bijdrage voor 2019 plaatsgevonden.

  Lees hier meer over deze regeling.

 • Nieuwe afdeling Drukkerij Mooi biedt ontwikkelkansen voor medewerkers Avres

  (22-07-2019)

  Drukkerij Mooi in Gorinchem breidt hun dienstverlening uit en dat biedt kansen voor mensen die wij vanuit Avres begeleiden en bemiddelen. Daarom ondertekenden Gerrit Bunschoten (eigenaar Drukkerij Mooi) en onze directeur Saar Spanjaard donderdag 18 juli een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Dit met het oog op nog meer ontwikkeling in de toekomst.

  Lees verder
 • Inkomensgrenzen en uitkeringsbedragen per 1 juli 2019

  (01-07-2019)

  Elk half jaar wijzigt de hoogte van de uitkeringen.

  De hoogte van uw uitkering vanaf 1 juli kunt u hier  teruglezen.

 • Vermogen collectieve zorgverzekering foutief weergegeven op website van Avres

  (28-06-2019)

  De collectieve zorgverzekering  is er voor mensen met een inkomen tot 120% van de geldende bijstandsnorm. Het vermogen moet lager zijn dan € 21.330,00 ( alleenstaande (ouder)) of € 42.660,00 (gehuwd/samenwonend). De vermogensgrens stond tot mei 2019 foutief op de website van Avres vermeld. Er stond namelijk “Uw vermogen  is niet hoger dan toegestaan voor de bijstand”.

  Onze excuses hiervoor. Mensen die op basis van deze foutieve informatie de collectieve verzekering hebben opgezegd maar wel recht hadden worden verzocht om contact op te nemen met Avres.

 • Eritrese statushouders werken aan toekomst op de arbeidsmarkt

  (04-06-2019)

  Elf Eritrese statushouders namen deel aan de training Toekomstvisie. SamenDoen en Avres organiseerden deze training samen en ondersteunen de deelnemers hierna verder op hun weg naar een baan. De training werd gegeven door Binyam Andebrhan van Nieuwlander, een collectief van ervaringskundige trainers. Samen met enkele bruggenbouwers uit de regio werkten de deelnemers tijdens deze training aan een concreet individueel toekomstplan.

  Lees verder
 • Jaarlijkse bijdrage voor de extra kosten bij een ziekte of handicap

  (03-05-2019)

  Als u een laag inkomen heeft, dan kunt een bijdrage krijgen voor de extra kosten die u moet maken voor uw ziekte of handicap of die van uw kinderen. Klik hier voor meer informatie over deze regeling.
  U hoeft deze bijdrage niet elk jaar opnieuw aan te vragen als uw inkomen en situatie hetzelfde blijft. Avres zal er dan voor zorgen dan u de jaarlijkse bijdrage blijft ontvangen.

  Op 3 mei heeft de uitbetaling van de jaarlijkse bijdrage voor 2019 plaatsgevonden.

 • Werken in de Lingeloods

  (21-03-2019)

  Maandag was onze eerste werkdag vanuit de LingeLoods in Gorinchem. Het gebouw aan de Spijkse Poort biedt werkruimte voor ruim 100 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De medewerkers zijn blij: Het gebouw is licht en ruimtelijk en heeft de herkenbare Avres uitstraling. Met deze verhuizing zijn ook de laatste medewerkers uit het gebouw aan de Avelingen-West vertrokken.

 • Nieuw Avres bestuur van start

  (20-02-2019)

  We hebben een nieuw bestuur, als gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Op vrijdag 15 februari vond de eerste vergadering in de nieuwe samenstelling plaats. Met elkaar gaat dit zeskoppig bestuur verder op de ingezette koers. Kersverse voorzitter Lizanne Lanser kijkt er uit naar uit om met haar collega-wethouders de volgende stappen te zetten in de doorontwikkeling van Avres: “Met Avres willen we mensen een zinvol bestaan bieden, door hen te betrekken in het arbeidsproces. Om dat nog beter gestalte te geven is het van belang dat we blijven inzetten op samenwerking in het hele sociale domein met bedrijven en gemeenten in de regio.”

  Lees verder
 • Jaaropgave 2018 nu online beschikbaar

  (07-02-2019)

  De jaaropgave 2018 kunt u online opvragen via ' Mijn Avres' . Vervolgens selecteert u ' Mijn Inkomen' . Inloggen doet u met DigiD. Op de jaaropgave staat een overzicht van uw uitkeringsgegevens. De jaaropgave is bijvoorbeeld te gebruiken om belastingaangifte te doen of om toeslagen aan te vragen.

 • Heeft u recht op een inkomenstoeslag?

  (04-02-2019)

  De individuele inkomenstoeslag is een extra geldbedrag dat u kunt krijgen, als u al langere tijd een laag inkomen heeft. Deze toeslag is vooral bedoeld voor het kopen van apparaten, zoals een koelkast of een wasmachine. Maar u mag de toeslag ook aan iets anders uitgeven of sparen. We betalen deze inkomenstoeslag eens per jaar uit. Op 4 februari heeft de uitbetaling plaatsgevonden voor het jaar 2019. De inkomenstoeslag is € 350,00 als u alleenstaand bent, € 450,00 als u een alleenstaande ouder bent en € 500,00 voor een gezin. Nog geen inkomenstoeslag aangevraagd, maar al wel langere tijd een laag inkomen?

  Lees hier  meer over deze regeling.

 • De bijstandsnormen per 1 januari 2019

  (02-01-2019)

  Elk half jaar wijzigt de hoogte van de uitkeringen op basis van de Participatiewet.

  De hoogte van uw uitkering vanaf 1 januari kunt u hier teruglezen.

 • Dienstverlening Avres in 2019 in fusiegemeenten

  (12-12-2018)

  Per 1 januari 2019 fuseren een aantal gemeenten in onze regio. Giessenlanden en Molenwaard vormen samen Molenlanden. Lingewaal gaat op in de gemeente West Betuwe, samen met buurgemeenten Geldermalsen en Neerijnen. Leerdam en Zederik vormen samen met Vianen de gemeente Vijfheerenlanden.

  Verandering dienstverlening Avres verschilt per gemeente

  De fusies kunnen leiden tot veranderingen voor de inwoners van deze gemeenten. Wat er verandert in de dienstverlening van Avres verschilt per gemeente. Daarom leggen we het hier per gemeente uit.

  Lees verder
Archief