Vindt u het lastig om zelf een baan te vinden of te behouden? Sluiten uw vaardigheden of ervaring (net) niet aan bij wat werkgevers van u vragen? Avres helpt u met een ontwikkeltraject, waarin u werkt en leert. En wanneer u er klaar voor bent, bemiddelen we u naar een baan die past bij uw mogelijkheden.

Werk-/ontwikkelcoach

Wanneer u van ons een bijstandsuitkering ontvangt, ondersteunt een coach u bij uw zoektocht naar werk. Uw coach onderzoekt met u wat uw talenten en mogelijkheden zijn en waar u zich nog kunt ontwikkelen. Vervolgens maakt hij of zij met u een plan waarin staat wat u kunt doen om uw kans op werk vergroten. We kiezen voor een aanpak die past bij uw mogelijkheden en bij de huidige arbeidsmarkt. U heeft er immers het meeste aan om u te ontwikkelen in werk waar veel vraag naar is. Dat vergoot uw kansen op een betaalde baan nu en in de toekomst. Ook helpt hij of zij u bij het vinden van werk.

Uw talenten ontwikkelen

Met onze hulp ontdekt u welke talenten u heeft en hoe u deze talenten het beste kunt ontwikkelen. Dit doen we binnen onze ontwikkellijnen of op een externe ontwikkelplek. We bekijken hierbij met u naar een richting die goed bij u past.

We bieden een ontwikkeltraject naar werk en bekijken samen met u of u persoonlijke ondersteuning op uw werkplek nodig heeft. Tijdens uw ontwikkeltraject doet u mee aan trainingen en gaat u werken op een door Avres georganiseerde werkplek. Hier leert u vaardigheden, die nodig zijn voor een baan. Ook zoeken we samen met u een plek waar u kunt blijven werken.

Praktijkverklaring

Tijdens het volgen van een ontwikkeltraject is het mogelijk om een praktijkverklaring te behalen. Praktijkleren wordt op de werkvloer toegepast en gaat over werkzaamheden die u volledig op de werkvloer kan aanleren. Dit wordt ook wel ‘praktijkleren op maat’ genoemd en biedt u de mogelijkheid om voor de door u geleerde werkprocessen een verklaring vanuit een Mbo-school te krijgen. Hiermee kunt u aan bedrijven laten zien wat u kan.

Ontwikkeling tijdens het werk

Wat u leert op een ontwikkelplek hangt heel erg samen met uw persoonlijke situatie en uw leerdoelen. Misschien gaat u de Nederlandse taal beter leren spreken. Of misschien leert u er technische vaardigheden of groenonderhoud. Ook kunnen wij zo zien wat voor werknemer u bent. Dat helpt ons bij het vinden van een geschikte werkplek voor u.

Werkgevers in de regio

Avres werkt samen met bedrijven en organisaties in de regio. Wij begeleiden u als kandidaat naar een geschikte werkgever.