Heeft u schulden en komt u er zelf niet uit? Bij Avres kunt u terecht voor hulp. Die hulp noemen we schulddienstverlening. Het is belangrijk dat u niet te lang wacht met het vragen om hulp. Inzien dat u serieuze geldproblemen hebt, is de eerste stap richting een oplossing.  

Ik wil hulp bij het aanpakken van mijn schulden

Aanmelden voor een gesprek, en dan? 

Denkt u erover na om u aan te melden voor een eerste gesprek? Hier leest u meer over wat u kan verwachten. 

Wat vragen we?

Tijdens het eerste gesprek vragen we u wat er precies aan de hand is. Of u genoeg geld heeft om van te leven, of u schulden heeft en hoe hoog uw schulden dan zijn. Ook vragen we naar uw inkomsten en uitgaven en uw persoonlijke situatie. 

Waarom deze vragen?

Deze vragen stellen we om te bepalen welke hulp het beste bij u past. Het is daarom belangrijk dat u eerlijk antwoord geeft. Ook is het fijn als u hier gegevens van kunt laten zien.

Hoe helpt Avres met het aanpakken van schulden?

Avres ondersteunt u met het oplossen van uw schulden. Na het eerste gesprek zijn er verschillende opties mogelijk:

  • U krijgt ondersteuning bij het aanpakken van uw schulden. Dit kan bestaan uit budgetbeheer, budgetbegeleiding, het treffen van betalingsregelingen of schuldsanering;
  • U krijgt budgetadvies. Met dit advies kunt u zelf uw schulden oplossen;
  • U gaat een budgetcursus volgen;
  • U schakelt de hulp in van de Formulierenbrigade.

De ondersteuning bij het aanpakken van schulden verschilt van persoon tot persoon. In een persoonlijk gesprek bespreken wij met u wat wij voor u kunnen doen en wat u zelf kunt doen.

Ik wil hulp bij het aanpakken van mijn schulden

Landelijke richtlijnen

Avres is lid van het NVVK. Dat is de landelijke branchevereniging voor schuldhulpverlening en/of voor bewindvoering. Dit betekent dat Avres werkt volgens de landelijk geldende NVVK-richtlijnen. Wij zetten ons in om het best mogelijke te bereiken voor zowel de mensen die schulden hebben als voor de schuldeisers.

Avres krijgt een financiële bijdrage vanuit het Europees Sociaal Fonds/ ESF+ 2021-2027. Dit geld is onder meer bedoeld voor ondersteuning van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Wij zetten het geld in voor o.a. projecten waarmee we mensen hulp bieden bij schulden of andere geldproblemen.