Wilt u meer inzicht krijgen in uw inkomsten en uitgaven? Weten van welke toeslagen en regelingen u gebruik kunt maken? Leren omgaan met verleidingen en reclame en/of weten hoe u kunt (be)sparen? Meld u zich dan aan voor onze gratis budgetcursus!

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten in opeenvolgende weken en een terugkomdag. Tijdens de eerste bijeenkomst vragen we u wat u wilt leren en stellen we samen doelen die bij u passen. Hier gaan we vervolgens mee aan de slag. We helpen u op weg met tips en een stappenplan.

Na afloop van de cursus

Na het volgen van de budgetcursus heeft u meer grip op uw geldzaken. Ook heeft u meer zelfvertrouwen en rust in het omgaan met geld.
Heeft u alle bijeenkomsten gevolgd, dan ontvangt u een certificaat.

Data en locaties

  • De eerstvolgende budgetcursus start op dinsdag 10 oktober. Vijf weken achter elkaar is er een bijeenkomst (data: 10 oktober - 17 oktober - 24 oktober - 31 oktober en 7 november 2023).
  • Het is van 19.00 uur tot 21.00 uur, met een pauze. 
  • De cursus vindt plaats bij basisschool De Wegwijzer, Planetenlaan 32 in Nieuw-Lekkerland.​​​​​
  • Deelname is gratis.

De cursus gaat door als er voldoende aanmeldingen zijn. Aanmelden kan tot 25 september.

U kunt zich hier aanmelden:

Aanmelden budgetcursus 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel gerust (0183-650-200) of stuur een e-mail naar budgetcursus@avres.nl.

Ervaringen van cursisten

  • Natasja: “Door de budgetcursus heb ik meer inzicht en  meer bewustwording gekregen.  Als ik iets wil kopen, vraag ik me nu eerst af: heb ik dit wel echt nodig? Hierdoor raak ik minder snel in de verleiding om iets te kopen en kan ik vaker nee zeggen tegen mezelf.”
  • Evelyne: “Sinds de budgetcursus pas ik het drierekeningensysteem toe: ik heb nu een rekening voor vaste uitgaven, een voor wisselende uitgaven en een voor spaargeld. En ik ga het budgetplan invullen, ook samen met en voor mijn dochter.”