Als u een laag inkomen heeft, kunt u bij Avres extra vergoedingen krijgen, die speciaal bedoeld zijn voor uw kinderen. Avres werkt daarvoor samen met Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld

U kunt een bijdrage aanvragen voor sport, cultuur en extra kosten voor school. Deze bijdragen vraagt u aan via Stichting Leergeld. 

  • Indirecte studiekosten  
    Dit is een bijdrage in de kosten voor schoolactiviteiten         
  • PC-regeling
    Een computer voor leerlingen die naar voortgezet onderwijs gaan
  • Regionaal Declaratiefonds (RDF) voor kinderen         
    Dit is een bijdrage voor onderwijs, cultuur en/of sport. Denk bijvoorbeeld aan zwemles of een muziekvereniging.Voor kinderen die gaan starten of bezig zijn met een A-diploma stelt Leergeld een extra bedrag per jaar beschikbaar boven op het huidige budget.

Vraag een bijdrage aan bij Stichting Leergeld

Bijdrage voor kinderen met chronische ziekte of beperking 

Heeft uw kind een chronische ziekte of beperking? U kunt een bijdrage aanvragen voor de extra kosten die u daardoor heeft. Hier leest u hoe u dat doet. 

Bijdrage duurzame gebruiksgoederen    

Heeft u kinderen onder de 18 en 5 jaar of langer een laag inkomen? U kunt een bijdrage aanvragen om een huishoudelijke apparaat te kopen. Hier leest u hoe u dat doet.

Vergoeding kosten kinderopvang op grond van sociaal medische indicatie

Bent u tijdelijk niet in staat om voor uw kinderen te zorgen op grond van sociaal medische redenen? En maakt u kosten voor kinderopvang, maar heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Misschien komt u in aanmerking voor een vergoeding van deze kosten. Neem contact met ons op, zodat we met u kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn! 

Vragen?

Heeft u hulp nodig of vragen? Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen.