Een nieuwe baan vinden is best een uitdaging. Er zijn verschillende vacatures, maar vaak ook veel sollicitanten. Hoe zorgt u ervoor dat u opvalt tussen de andere kandidaten?

Vacatures vinden

Vind vacatures die bij u passen. De website www.werk.nl(externe link) is een goed begin. In de lokale krant van uw stad of dorp vindt u vacatures in uw buurt. Ook kunt u zich inschrijven bij meerdere uitzendbureaus, dat vergroot uw kans op een baan. 

CV opstellen

Heeft u een interessante vacature gevonden? Zorg voor een duidelijk CV met de volgende onderdelen:

  • Contactgegevens
  • Tekstje over uzelf
  • Werkervaring
  • Opleidingen en cursussen
  • Kennis en vaardigheden

Op www.werk.nl(externe link) vindt u meer informatie over met maken van een CV en voorbeelden van CV’s.

Brief schrijven

Naast een CV verwacht een werkgever vaak een sollicitatiebrief. Bedenk bij het schrijven van de brief wat de werkgever over u zou willen weten. Een goede opbouw van uw brief is:

  • Een pakkende openingszin
  • Een tekstje over waarom u bij dit bedrijf wilt werken
  • Een tekstje over waarom het bedrijf voor u moet kiezen
  • Een afsluiting waarin u aangeeft graag op gesprek te komen

Meer informatie en voorbeelden vindt u op www.werk.nl(externe link).

Op gesprek

Als u op sollicitatiegesprek mag komen, is het belangrijk dat u een goede indruk maakt. Zorg dat u er verzorgd uitziet en draag nette kleding. Vindt u het lastig in te schatten wat u aan kunt doen? Of heeft u geen geschikte kleiding in uw kast? Dress for Success Gorinchem geeft u advies over uw persoonlijke presentatie, uitstraling en kleding. En stelt passende kledingsets beschikbaar aan mensen die dit nodig hebben.

Kies een geschikte outfit 

Heeft u een uitkering of een minimuminkomen en mag u binnenkort op gesprek komen voor een sollicitatie of kennismaking? De vrijwilligers van Dress for Success Gorinchem helpen u graag om gratis een geschikte outfit uit te zoeken.

Meer informatie: www.dressforsuccess.nl/gorinchem(externe link)

Goed gekleed op weg naar een baan!

Heeft u een minimuminkomen of bijstandsuitkering en bent u op zoek naar (beter) werk of een opleidingsplek? Bij Dress for Success in Gorinchem kunt u terecht voor kledingadvies en representatieve kleding voor uw sollicitatie.