Ondersteuning op de werkplek

Avres ondersteunt u bij uw ontwikkeling en bij het vinden en behouden van werk. Dit kan op verschillende manieren. We kijken samen met u welk werk voor u geschikt is en wat er nodig is om u aan het werk te houden.

Indicatie banenafspraak

Heeft u moeite om uw baan te behouden? Loopt u vast op het gebied van werk? Dan kunt u misschien wel wat extra hulp gebruiken. Om aan te kunnen tonen dat extra ondersteuning op het gebied van werk bij u heel welkom is, heeft u een Indicatie banenafspraak nodig. Dit is een registratie bij het UWV en wordt ook wel een doelgroepverklaring genoemd. Met deze verklaring kunt u begeleiding krijgen van een jobcoach en zijn er voordelen voor de werkgever. Lees meer op de pagina Indicatie banenafspraak.

Jobcoach

Een jobcoach begeleidt werknemers in hun (nieuwe) baan, die wat extra ondersteuning nodig hebben. We kijken samen wat u nodig heeft om een baan te vinden en te behouden. Op basis daarvan maken we een plan. Uw jobcoach is er altijd op de achtergrond: om met u te zoeken naar werk dat bij u past en om u te helpen als u aan het werk gaat. Begeleiding blijft altijd maatwerk. In goed overleg met u en uw nieuwe werkgever bespreken we wat het fijnste werkt. Denk bijvoorbeeld aan wekelijks telefonisch contact, of juist tweemaal per maand een ontmoeting.

Training voor de interne werkbegeleider

Heeft u geen jobcoach nodig, maar kunt u wel een extra steuntje in de rug gebruiken op de werkplek? Een ervaren collega kan u misschien begeleiden. Deze collega kan mogelijk via Avres een training voor interne werkbegeleiding volgen. Dit is de zogenaamde Harrie Helpt training.

Op werk gerichte voorzieningen

Heeft u op een andere manier ondersteuning nodig om aan het werk te komen of te blijven? Zoals ondersteuning in het vervoer naar uw werk of een aanpassing van uw werkplek zoals een aangepaste bureaustoel of toetsenbord. Ook hierbij kan Avres u mogelijk ondersteunen.

  • Met onderstaand formulier kunt u als inwoner een aanvraag doen voor ondersteuning:

Aanvraagformulier ondersteuning bij werk

  • Met onderstaand formulier kunt u als werkgever ondersteuning aanvragen voor werknemers:

Aanvraagformulier ondersteuning op de werkplek