Eind 2020 pakten 13 kandidaten kerstpakketten in bij Avres samenwerkingspartners Den Besten en Monta (voorheen: Montapacking). Voor een groot deel van hen was dit een opstap naar een betaalde baan. Accountmanager Mirjam van der Weide vertelt erover.

“Op 5 november zijn we met 13 cliënten gestart met het inpakken van kerstpakketten voor Den Besten op de nieuwe locatie van Monta in Molenaarsgraaf. Hieraan waren twee jobcoaches gekoppeld en één zeer ervaren werkleider.

Met behoud uitkering

Zelf was ik hierin de projectleider en tevens vast aanspreekpunt voor zowel Den Besten als Monta. De cliënten werkten 7 weken met behoud van uitkering; van 5 november tot 18 december. Dit was zowel parttime als fulltime en indien mogelijk was er opbouw van uren.

Persoonlijke begeleiding

We hebben constant het belang van de cliënt centraal gesteld en maatwerk geleverd. Dit is de kracht geweest van het project. Veel coaching en persoonlijke begeleiding zorgden voor het succes. Natuurlijk vielen er wel eens cliënten uit, maar hiervoor hadden we een reservelijst, waardoor we constant zorgden voor vervanging. Wanneer cliënten uitvielen, nam hun participatiecoach meteen contact met hen op, om na te gaan wat er aan de hand was en zochten ze samen naar (andere) mogelijkheden.

Uitstroom richting werk

De cliënten hadden allemaal een band met hun jobcoach, voelden zich weer nodig en werden steeds gemotiveerder. Het werd een prachtige groep mensen, die lol hadden in het werk en er echt voor gingen. Van de 13 cliënten vonden er dan ook 7 een betaalde baan, waarvan 3 bij Monta. 4 cliënten zijn helaas door ziekte uitgevallen, 2 cliënten hebben een doelgroepverklaring gekregen en gaan door in een opstapbaan en voor 1 cliënt is nieuw beschut aangevraagd. Voor 3 andere cliënten zal het traject ‘ontwikkeling naar uitstroom richting werk’ verder worden gecontinueerd.

Ik kijk met veel trots terug op een geweldig project en wil een dergelijk project in 2021 nog vaak gaan herhalen!”

Mirjam van der Weide, Accountmanager Avres