Avres opent locatie in Vianen (20-02-2020)

Voor een gesprek over werk, uitkering of hulp bij financiële problemen, kunnen inwoners van Vianen voortaan terecht aan de Voorstraat 45. Vanuit dit pand bieden we deze dienstverlening aan inwoners van dit deel van de gemeente Vijfheerenlanden.Op woensdag 19 februari gaf wethouder Cees Taal hiervoor het officiële startsein. Hij deed dit samen met burgemeester Sjors Fröhlich, die het startsein gaf voor WIJIJ; het regionaal arbeidsmarktplatform, waarmee we het pand aan de Voorstraat delen.

Dichtbij inwoners

Cees Taal: “Sinds begin dit jaar voert Avres de Participatiewet uit in heel Vijfheerenlanden en zet zich ervoor in zoveel mogelijk mensen aan werk te helpen. Daarnaast biedt Avres ook bijstands- en schulddienstverlening aan en financiële extra’s voor mensen met een minimuminkomen. Door een kantoor hier aan de Voorstraat te openen, brengt Avres deze dienstverlening dichtbij de inwoners. Ik feliciteer zowel Avres als Vianen met dit mooie pand!”

Samen met WIJIJ

Om de kansen van werkzoekenden in de regio te vergroten, werken we samen met verschillende andere organisaties. Met ondernemers, maatschappelijke organisaties en opleiders bijvoorbeeld. En ook met vernieuwende initiatieven zoals WIJIJ. Dat is een regionaal platform, dat werkzoekenden en werkgevers met elkaar verbindt op basis van talent en persoonlijkheid. Sjors Fröhlich: “Een mens is meer dan zijn CV. Dat is het uitgangspunt van WIJIJ. Kijken naar wie of wat je bent en wat je motivatie is. Vanuit mijn persoonlijke ervaring kan ik daar alleen maar achter staan. Daarom ook zeker namens mij: welkom in Vianen!”

Op afspraak

De locatie aan de Voorstraat beschikt over een kantoordeel en ruimte voor formele en informele gesprekken. Gesprekken met Avres vinden plaats op afspraak.

Het team van WIJIJ is op de maandagen aanwezig in het pand.