Op 1 september is het regionaal mobiliteitsplan “AV Werkt door”  in onze regio gestart. De regionale mobiliteitsteams en dus ook dit team, zijn onderdeel van de crisidienstverlening die door het Rijk is opgestart. Hier kunnen werkgevers, werknemers en (zelfstandig) ondernemers terecht, die hulp nodig hebben omdat zij zijn getroffen door de coronacrisis.

Bent u na 12 maart 2020 werkloos geworden of dreigt u dat te worden? Dan kan AV werkt door u begeleiding en advies bieden bij uw zoektocht naar een kansrijke baan, of u helpen met bij- of omscholing of de weg wijzen bij schulden. AV werkt door is er ook voor bedrijven met personeelstekorten en verbindt deze bijvoorbeeld met bedrijven met een overcapaciteit.

Hulp op maat

Het is voor bedrijven, ondernemers en werknemers een onzekere tijd. In bepaalde sectoren zullen banen verdwijnen, in andere sectoren zijn voldoende vacatures. AV Werkt door helpt inwoners in onze regio die dat nodig hebben met de volgende stap op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld met extra sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding en scholing naar werk in een kansrijke sector zoals de zorg, logistiek en techniek.

Samenwerkingsverband

AV Werkt door is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten, Avres, CNV, FNV, UWV, werkgevers vertegenwoordigd door de lokale bedrijvenverenigingen, ROC Da Vinci College en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Deze partners werken intensief samen om de regionale arbeidsmarkt zo actief mogelijk te houden.

Bent u op zoek naar steun? Neem contact op met het team via werk@avwerktdoor.nl. Of kijk voor meer informatie op www.avwerktdoor.nl.