Ondersteuning gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

De Belastingdienst van het Rijk heeft bij veel ouders de kinderopvangtoeslag onterecht teruggevraagd. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire en heeft u problemen gekregen door de toeslagenaffaire? Denk aan schulden. Of problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin. De gemeenten Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden staan met Avres voor u klaar om u te helpen.

Wat is kinderopvangtoeslag en wat is de kinderopvangtoeslagaffaire?

Kinderopvang kost veel geld. De meeste mensen kunnen dat niet volledig zelf betalen. Daarom is er kinderopvangtoeslag via de belastingdienst. De hoogte daarvan is afhankelijk van het inkomen en het aantal uren kinderopvang, in combinatie met het aantal uren dat iemand werkt. Het is ernstig misgegaan met het toekennen, stopzetten en terugvorderen van kinderopvangtoeslag. Veel ouders zijn in de problemen gekomen door de strikte wetgeving en het harde optreden van de Belastingdienst.

Wie kan bij Avres terecht voor ondersteuning in verband met de kinderopvangtoeslag affaire? En hoe kan ik Avres bereiken?

Ouders en hun kinderen uit Gorinchem en Molenlanden die door een terugvordering van de kinderopvangtoeslag in de problemen zijn gekomen.

  • U kunt bellen naar  0183-650200. Geef uw telefoonnummer door. Een medewerker van Avres belt u dan terug.
  • U kunt een email sturen met uw gegevens naar info@avres.nl

Geef  in beide gevallen het telefoonnummer door, waarop u gebeld wilt worden.  En vermeld dat u een gedupeerde bent van de toeslagenaffaire.

Inwoners uit Vijfheerenlanden kunnen terecht bij het Sociaal Team in Vijfheerenlanden. U kunt contact opnemen met het Sociaal Loket via 0800 - 5016 of via kinderopvangtoeslagaffaire@vijfheerenlanden.nl

Meer weten? Wij hebben de meest gestelde vragen alvast voor u beantwoord.