Lukt het je niet om bij een gewone werkgever te werken zonder begeleiding? Loop je constant op je tenen? Heb je een beperking die door een deskundige is vastgesteld? Misschien kun je aan het werk op een beschutte werkplek. Daarvoor heb je een Indicatie Nieuw Beschut nodig.

Dagelijkse begeleiding

Avres heeft binnen de eigen organisatie een aantal locaties waar mensen beschut werken. Hier zijn verschillende soorten werk te doen, zoals productie, werken in het groen, sorteerwerk, inpakwerk, montage of schoonmaak. Op deze locaties krijg je begeleiding van jobcoaches en werkleiders, die dagelijks aanwezig zijn om je te ondersteunen bij je werk.

Indicatie Nieuw Beschut aanvragen

Om beschut te kunnen werken bij Avres, heb je een Indicatie Nieuw Beschut nodig. Je vraagt de Indicatie Nieuw Beschut aan op de website van het UWV. Het UWV noemt dat op hun website Aanvragen beoordeling Arbeidsvermogen(externe link). Voor deze aanvraag heb je een DigiD nodig. Het is fijn als je de aanvraag met bijvoorbeeld je ouders of met iemand van Avres invult.

In dienst bij Avres

Na de aanvraag krijg je van het UWV een  uitnodiging voor een gesprek. Daar kun je samen met een begeleider jouw verhaal doen. Als je deze indicatie krijgt, kom je in dienst bij Avres.  Je ontvangt dan loon van Avres en kunt op 1 van onze interne locaties werken.