Avres ondersteunt u bij het vinden van werk. Een werkcoach kan met u een plan maken voor uw ontwikkeling en de stappen die u kunt zetten richting betaald werken. Avres heeft daarnaast ook jobcoaches in dienst. Een jobcoach kan u op weg helpen op uw (nieuwe) werkplek. Om begeleiding van een jobcoach te kunnen krijgen, is een doelgroepverklaring nodig. 

Jobcoach

Een jobcoach begeleidt werknemers in hun (nieuwe) baan, die wat extra ondersteuning nodig hebben. Om aan te kunnen tonen dat die ondersteuning bij u heel welkom is, heeft u een doelgroepverklaring nodig. Nu denkt u misschien: dan heb ik direct een ‘stempel’. Dit is zeker niet het geval. Een doelgroep verklaring is alleen maar een registratie bij het UWV. De begeleiding op en naar werk richt u samen in met uw jobcoach. In goed overleg met u en uw nieuwe werkgever bespreken we wat het fijnste werkt. Denk aan bijvoorbeeld wekelijks telefonisch contact. Of misschien tweemaal per maand een ontmoeting. 

Voordat u aan het werk gaat, kijken we eerst met elkaar wat u nodig hebt om een baan te vinden en te behouden. Vanuit daar maken we samen een plan wat voor iedereen werkt. Uw jobcoach is er altijd op de achtergrond; we zoeken samen met u naar werk dat bij u past en we helpen u als u aan het werk gaat. Begeleiding blijft altijd maatwerk.

Participatieconsulent

Wanneer u van ons een bijstandsuitkering ontvangt, ondersteunt een participatieconsulent u bij uw zoektocht naar werk als dat nodig is. Uw participatieconsulent onderzoekt met u wat uw talenten en mogelijkheden zijn en waar u zich nog kunt ontwikkelen. Vervolgens maakt uw hij of zij met u een plan waarin staat wat u kunt doen om uw kans op werk vergroten, zoals trainingen/cursussen, werken op een ontwikkelplek of vrijwilligerswerk. Ook helpt een participatieconsulent u bij het vinden van werk.