Avres ondersteunt u bij uw ontwikkeling en het vinden van werk. Een werk-/ontwikkelcoach ondersteunt u tijdens uw ontwikkeltraject en bij uw zoektocht naar werk. Ook heeft Avres jobcoaches in dienst. Een jobcoach helpt u op weg op uw (nieuwe) werkplek. Om begeleiding van een jobcoach te kunnen krijgen, is een doelgroepverklaring nodig. 

Jobcoach

Een jobcoach begeleidt werknemers in hun (nieuwe) baan, die wat extra ondersteuning nodig hebben. Om aan te kunnen tonen dat die ondersteuning bij u heel welkom is, heeft u een doelgroepverklaring nodig. Een doelgroepverklaring is een registratie bij het UWV. De begeleiding op en naar werk richt u samen in met uw jobcoach. In goed overleg met u en uw nieuwe werkgever bespreken we wat het fijnste werkt. Denk aan bijvoorbeeld wekelijks telefonisch contact. Of misschien tweemaal per maand een ontmoeting. 

Voordat u aan het werk gaat, kijken we eerst met elkaar wat u nodig hebt om een baan te vinden en te behouden. Vanuit daar maken we samen een plan wat voor iedereen werkt. Uw jobcoach is er altijd op de achtergrond; we zoeken samen met u naar werk dat bij u past en we helpen u als u aan het werk gaat. Begeleiding blijft altijd maatwerk.

Werk-/ontwikkelcoach

Wanneer u van ons een bijstandsuitkering ontvangt, ondersteunt een coach u bij uw zoektocht naar werk. Uw coach onderzoekt met u wat uw talenten en mogelijkheden zijn en waar u zich nog kunt ontwikkelen. Vervolgens maakt hij of zij met u een plan waarin staat wat u kunt doen om uw kans op werk vergroten, zoals trainingen/cursussen, werken op een ontwikkelplek of vrijwilligerswerk. Ook helpt hij of zij u bij het vinden van werk.