• Aantal uur: 36
  • Opleidingsniveau: HBO

Stuur e-mail met sollicitatie

Wat ga je doen?

Als Jobcoach statushouders werk je vooral met mensen samen. Je ondersteunt, begeleidt en werkt aan de ontwikkeling van mensen, die vallen onder de nieuwe wet Inburgering vanaf 1 januari 2022. Je vertaalt mogelijkheden van mensen naar kansen bij werkgevers. Je voert hiervoor intakegesprekken en geeft hierbij input aan de opzet van het persoonlijk ontwikkelingsplan. Na plaatsing op een werkplek heb je wekelijks persoonlijk contact met zowel werkgever als werknemer; je bent voor hen het eerste aanspreekpunt. Het is daarbij jouw taak om beide partijen op een juiste manier te coachen en te begeleiden en knelpunten in de ontwikkeling te onderzoeken. Je zorgt ervoor dat de werknemer altijd centraal staat, zodat hij/zij een fijne werkplek heeft, behoudt en zich kan ontwikkelen. Daarbij heb je contact met sociale partners die de diverse doelgroepen begeleiden binnen andere leefgebieden. Je houdt regie op het vinden van een passende werkplek.

Waar kom je te werken?

Je gaat aan de slag binnen het bedrijfsonderdeel Jobcoaching & Acquisitie. Binnen dit bedrijfsonderdeel streven we naar het optimaal afstemmen van vraag en aanbod binnen de regionale arbeidsmarkt. Het bedrijfsonderdeel bestaat uit 3 teams, waar Team Jobcoaching er 1 van is. Binnen Team Jobcoaching werken Externe Jobcoaches, Jobcoaches Regie en Jongerencoaches. De andere teams bestaan uit Accountmanagers en Administratief medewerkers. De 3 teams zijn onderverdeeld in 3 lokale teams waarbij elk team zich op 1 gemeente richt. Je werkt nauw samen met de inburgeringsconsulent met regietaken.

Wie ben jij?

Je krijgt energie van het verder helpen van mensen en bent cultuursensitief. Je kunt je uitstekend verplaatsen in een ander en bent in staat hem of haar te motiveren om in beweging te komen. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen, geduldig en streeft naar tevredenheid van je in- en externe klanten. Je weet kansen te vertalen naar mogelijkheden in je eigen werksituatie en kun je makkelijk aanpassen aan een veranderende omgeving.

Wat neem je mee?

Jij hebt een HBO opleiding gevolgd in een relevante richting. Daarnaast heb je enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie met verschillende doelgroepen en heb je kennis van de volgende systemen: Compas, Suite en CompetenSYS is een pré. Je hebt kennis van de Participatiewet en bij voorkeur van de nieuwe wet Inburgering.

Wat bieden we jou?

Het betreft een dienstverband, voor in eerste instantie, de duur van een jaar. Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 4048,- bruto per maand (schaal 9 van de CAO SGO) op basis van 36 uur. Wij zijn een moderne werkgever en kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer reiskosten, werktijden en studiefaciliteiten. Als medewerker beschik je over een Individueel Keuze Budget.

De procedure

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is verplicht.

Solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel en voldoe je aan de functie-eisen? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief per mail. De reactietermijn sluit op 19 november 2021. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erik van der Klooster, waarnemend Teammanager team Jobcoaching, telefoonnummer 06 51435389.

Stuur e-mail met sollicitatie