Spreekuur Rozenobel: gratis advies dichtbij huis (29-05-2018)

Sinds kort kunnen Gorcummers met allerlei vragen terecht op het gratis inloopspreekuur in de Rozenobel. Over hoe je lastige formulieren invult bijvoorbeeld. Of wat je het beste kunt doen met een stapel rekeningen die maar groter lijkt te worden. En ook wie tips wil over het omgaan met opgroeiende kinderen kan er aankloppen. Kortom: iedereen die wel wat hulp kan gebruiken om zijn of haar huishouden draaiende te houden, is van harte welkom in de Rozenobel. Binnenlopen kan iedere donderdag van 9.00 tot 11.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Tijdens het spreekuur zijn er medewerkers van Avres, Poort6, de Formulierenbrigade en van het Sociaal team Gorinchem aanwezig. Ze zitten iedere donderdagochtend klaar om mensen te helpen met de meest uiteenlopende vragen op het gebied van financiën en zorg.

Meer inzicht

Een enthousiaste bezoekster vertelt: “Ik heb geen financiële problemen, maar kon wel wat meer inzicht in mijn financiën gebruiken. De Rozenobel is voor mij dichtbij en dat is makkelijk. Ik volgde er een budgetcursus. Die vond ik heel goed. De trainer was fijn en de sfeer in de groep was heel prettig. Wij hebben veel geleerd van de trainer maar ook veel van elkaar. Ik zag de Rozenobel altijd als een plek waar vooral oudere mensen elkaar kunnen ontmoeten, maar de Rozenobel is eigenlijk een plek voor iedereen.”

Gezellige ontmoetingsplek

De Rozenobel blijkt een heel geschikte locatie voor dit inloopspreekuur. Het is een bekende ontmoetingsplek in de buurt, het is er gezellig en er staat altijd een kopje koffie klaar voor bezoekers. Poort6 en Avres kwamen met het idee om samen op deze centrale plek een helpende hand te bieden, bij verschillende lastige situaties, waar mensen mee te maken kunnen krijgen. Al snel sloot ook het Sociaal Team van de gemeente aan. Humanitas komt er binnenkort nog bij.

Foto: Medewerkers van Avres, Poort6, de Formulierenbrigade en Sociaal team Gorinchem staan klaar voor bezoekers spreekuur Rozenobel.