Project EVA (Educatie voor Vrouwen met Ambitie) sluit af met succes: (15-10-2018)

15 Vrouwelijke statushouders maken volgende stap

Het is donderdag 11 oktober. In de ontmoetingsruimte van FynesFitness in Gorinchem komen 15 Syrische en Marrokaanse vrouwen bij elkaar om project EVA af te sluiten. Het project, met als doel empowerment van vrouwelijke statushouders, is een succes gebleken. Saar Spanjaard, directeur Avres, op de bijeenkomst: “Mooi om te zien dat de vrouwen vol ambitie en vol plannen zitten. Zij zijn een voorbeeld voor elkaar en voor anderen.”

Samen eten

Er heerst een sfeer van saamhorigheid, vertrouwen en optimisme. Alle vrouwen hebben iets te eten meegenomen en aan een lange tafel wordt samen gegeten. De vrouwen kijken samen terug op wat ze hebben bereikt de laatste 6 maanden. Ze zijn trots. Op zichzelf en op elkaar. Ze hebben mogelijkheden om te ontwikkelen richting een baan onderzocht. Daarnaast zijn ze actief bezig geweest met taalverhoging en was er bijzondere aandacht voor een gezondere leefstijl. Met succes: allen hebben een volgende stap gemaakt richting de arbeidsmarkt. In de vorm van een opleiding, vrijwilligerswerk of een baan.

Syrische vrouwen met ambitie

Het EVA project is bedoeld voor vrouwelijke statushouders die de ambitie hebben om aan de slag te gaan met een baan, vrijwilligerswerk of een opleiding. Met EVA organiseerden Avres, Stichting Lezen en Schrijven en FynesFitness gezamenlijk leertrajecten voor vrouwen in Gorinchem om hun basisvaardigheden te verbeteren en hen te motiveren aan de slag te gaan. Vaardigheden als lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden vormen een belangrijk onderdeel van het EVA programma. Daarnaast verkennen de vrouwen hun toekomstmogelijkheden, ontwikkeling en economische zelfstandigheid. Bijzonder aan de EVA aanpak is daarnaast de aandacht voor een gezonde leefstijl.

Vervolg

Ook na het project worden de begeleiding van de vrouwen voortgezet. Vanuit Avres blijven de vrouwen gecoacht worden en wordt gezocht naar passende werkervaringsplekken, geschikte opleidingen en/of trainingen.

Meer weten over het EVA-project? Neem contact op met projectleider Bettina Bruno via bbruno@avres.nl.