Huurcontract Meerkerk getekend (16-02-2018)

Donderdag 15 februari ondertekenden Bart Bruggeman, voorzitter Avres en de heer van Leeuwen, verhuurder, het huurcontract voor de toekomstige werkomgeving voor ambtenaren in Meerkerk. Saar Spanjaard, directeur Avres is verheugd: “Een gezamenlijke werkplek voor onze ambtenaren helpt om onze dienstverlening nog verder te integreren met andere lokale partijen.”

Samenwerken met lokale partners

Tot nu toe werkten de stafmedewerkers van Avres nog steeds vanuit twee verschillende locaties; Avelingen-West en Stadhuisplein. Gemeenten vragen steeds meer om lokale, integrale dienstverlening. De ambtenaren van Avres zoeken daarvoor verbinding met lokale samenwerkingsverbanden, denk aan Humanitas, sociale initiatieven, zorgorganisaties, woningcorporaties en onderwijs. Als het even kan worden ook gezamenlijk inloopspreekuren voor cliënten georganiseerd op kleine locaties in woonwijken zelf, zodat de drempel om binnen te lopen steeds lager wordt.

150 werkplekken

Ambtenaren van Avres werken dus al veel meer decentraal. “Des te belangrijker is het dat er een landingsplek is waar onze collega’s elkaar kunnen ontmoeten”, aldus Spanjaard. “Voor het bouwen van een gezamenlijke organisatiecultuur is het belangrijk dat je elkaar regelmatig ziet en spreekt. Met het gebouw in Meerkerk vindt Avres een centraal gelegen plek in de regio met 150 werkplekken waar alle ambtenaren kunnen samenwerken.”

Fysieke verbindingsplek

Naast kantoorruimtes biedt het pand aan de A27 overlegruimtes en vergaderplekken waar ook andere partijen kunnen aansluiten voor overleg. Ook biedt het plaats voor trainingsruimtes voor re-integratiekandidaten. Spanjaard besluit: “Al met al biedt het nieuwe pand mogelijkheden waarmee Avres ook fysiek de verbindingsplek wordt waar partijen elkaar vinden en ontwikkelen.”