Avres verhuist (12-01-2018)

Kleinere werklocaties, dienstverlening dichterbij bewoners

Het Algemeen Bestuur stemde donderdag met een grote meerderheid in met de huisvestingsplannen van Avres. In Meerkerk wordt een pand aangehuurd dat voldoende ruimte biedt voor 150 van onze ambtenaren. Het pand op de Avelingen 2-6 wordt in de verkoop gezet. Voorzitter Bart Bruggeman is verheugd: “Met deze maatregelen zetten we een belangrijke stap om de visie van Avres verder te concretiseren.”

Mensen ontwikkelen

Avres organiseert werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dichter bij hun eigen woonomgeving. Dat vraagt om andere huisvesting dan voorheen. “De verkoop van het pand Avelingen is daarvan een logisch gevolg. Het pand wordt te groot voor de 193 SW-medewerkers die hier nog werken op beschutte werkplekken. Daarbij vraagt het pand de komende jaren veel onderhoud.”

Kleinere locaties, verspreid over de regio

Voor de SW-medewerkers gaan we op zoek naar kleinere locaties, verdeeld over de arbeidsmarktregio om deze mensen te huisvesten. Naar verwachting zijn dat er 2 in Gorinchem en 1 in Leerdam. Zo betrekken we binnenkort een locatie in de Schelluinsestraat in Gorinchem, waar ruimte is voor ruim 50 SW-medewerkers. Ook kunnen er steeds meer mensen aan de slag bij ondernemingen waar SW-medewerkers ook nu al werkzaam zijn. Zorgvuldigheid staat natuurlijk voorop. Voor iedere medewerker wordt individueel gezocht welke werkplek het meest geschikt is.

Aanhuur bedrijfspand in Meerkerk

Tot nu toe werken de ambtenaren van Avres nog vanuit de verschillende gebouwen van voor de fusie tussen de Avelingen Groep en de RSDAV; Avelingen-West en het Stadhuisplein in Gorinchem. Een gezamenlijk gebouw, centraal in de regio met genoeg werkplekken zodat alle medewerkers kunnen samenwerken, helpt de ontwikkeling van onze gezamenlijke organisatiecultuur. Overlegruimtes, vergaderplekken en trainingsruimtes, die ook door samenwerkingspartners in de regio gebruikt kunnen worden, maken dat Avres ook fysiek de verbindingsplek wordt waar partijen verbinden en ontwikkelen.

Werkplein in Gorinchem blijft in gebruik

Het Klantcontactcentrum en de spreekkamers op het Werkplein in Gorinchem blijven in gebruik. Daarnaast zoeken we naar laagdrempelige spreeklocaties in de regio.