Avres huurt locatie in Leerdam (17-04-2018)

Avres heeft een kleinschalig locatie voor werkplekken voor SW-medewerkers in Leerdam gevonden. Directeur Saar Spanjaard is enthousiast: “Deze locatie heeft voldoende ruimte om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een fijne werkplek te bieden waar ze kunnen ontwikkelen. Een goed gelegen locatie met voldoende ruimte voor onze SW-medewerkers, consulenten en samenwerkingspartners.”

Beschutte werkplekken

Het pand dat we gaan huren, was voorheen van Kleurrijk Wonen aan de Industrieweg. Het ligt dichtbij het centrum en op loopafstand van het station. Spanjaard vertelt: “Het pand heeft goede mogelijkheden om diverse productielijnen op te zetten. Hier kunnen we passend werk creëren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Werken bij ondernemers op locatie is voor deze medewerkers een brug te ver. Maar met intensieve begeleiding van onze werkleiders kunnen ze prima meedraaien in een beschutte omgeving.”

Ontwikkeling voorop

De toekomstige medewerkers van de Industrieweg, werken nu nog grotendeels op onze locatie Avelingen in Gorinchem. Dit pand is inmiddels verkocht. In plaats van een grote locatie zoeken we nu naar kleinere locaties verspreid over de regio. Spanjaard legt uit: “Juist voor de mensen die echt een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, is het goed om werk dichtbij huis te organiseren: allereerst scheelt dat enorm veel reistijd. Maar nog belangrijker: werken in je eigen omgeving, maakt het makkelijker om een sociaal netwerk op te bouwen. Ook dat is ontwikkelen!”

Samen met anderen

Naast een productieruimte heeft het pand ook nog volop kantoorruimte. Deze ruimtes gaan we onderverhuren aan andere sociale partners: In ieder geval SamenDoen en het sociale team van gemeente Leerdam. Volgens Spanjaard zijn we hiermee weer een stap verder in de transformatie van het sociale domein. “We werken al veel samen, maar zitten straks letterlijk naast elkaar. Komt er in de toekomst iemand binnen die niet zelfstandig een inkomen kan verdienen, dan hebben we alle expertise in huis om integraal te kijken hoe we iemand het beste kunnen begeleiden.”