Avres gaat pand Avelingen-West verkopen (01-12-2017)

Het Algemeen Bestuur heeft donderdag 30 november ingestemd met de verkoop van het pand op Avelingen-West. Het is een oud gebouw dat te groot wordt voor het aantal SW-medewerkers dat hier nog werkt op beschutte werkplekken. Daarbij vraagt het veel investeringen voor onderhoud.

Ontwikkelen naar werk

Avres ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om zich te ontwikkelen door begeleiding naar passend werk, inkomensondersteuning en/of coaching bij financiële moeilijkheden. Maatwerk staat hierbij voorop. Hiervoor wordt dienstverlening steeds dichter bij de eigen woonomgeving georganiseerd. Dat vraagt om andere huisvesting: diverse kleinere locaties in de regio waar SW-medewerkers passend werk vinden en waar cliënten geholpen kunnen worden.

Kleinere locaties verdeeld over de regio

De SW-medewerkers die nu nog werkzaam zijn in een beschutte omgeving op Avelingen-West kunnen niet individueel worden gedetacheerd, maar zijn wel degelijk in staat om kwalitatief hoogwaardig werk te kunnen leveren, zolang er sprake is van een gestructureerde omgeving met extra aandacht. Deze mensen ontwikkelen zich het beste bij een werkgever in een ‘echte’ werkomgeving.

Avres gaat voor deze SW-medewerkers op zoek naar kleinschalige locaties, verdeeld over de regio om deze arbeidsplekken te huisvesten. Naar verwachting worden dat er 2 in Gorinchem en 1 in Leerdam. Ook kunnen SW-medewerkers aan de slag gaan bij ondernemingen waar SW-medewerkers van Avres nu al werkzaam zijn.

Hoe verder

Voor iedere medewerker wordt de komende tijd individueel onderzocht welke werkplek het meest geschikt is. Ondertussen zullen serieuze gesprekken gevoerd worden met geïnteresseerde kopers. Zorgvuldigheid staat voorop. Niemand komt thuis te zitten. We gaan niet weg voordat voor alle mensen die hier werken een nieuwe werkplek gevonden is.